fbpx

mini cybercrimepoutaMezinárodním projektem StopCybercrime, který tým E-Bezpečí Univerzity Palackého v Olomouci řeší společně s 8 policejními ředitelstvími z České republiky a Polska, prošlo prvních 2000 dětí. Preventivní akce v česko-polském pohraničí budou pokračovat také v následujících 2 letech.

 

Projekt Zefektivnění česko-polské spolupráce v boji proti kyberkriminalitě (StopCybercrime) je společným projektem českých a polských policejních ředitelství a Univerzity Palackého v Olomouci, který cílí na klasické rizikové komunikační jevy jako jsou kyberšikana, kybergrooming, sexting a další rizika spojená s využíváním online služeb (především sociálních sítí) dětmi. Mezi jeho klíčové aktivity pak patří především preventivní a intervenční aktivity, ale také zvyšování kvalifikace policejních odborníků, kteří pak jednotlivé incidenty v česko-polském příhraničí řeší.

V průběhu prvního roku řešení projektu se podařilo týmu Centra prevence rizikové virtuální komunikace (E-Bezpečí) Univerzity Palackého v Olomouci zrealizovat v rámci tohoto projektu celkem 101 vzdělávacích akcí pro děti, rodiče a pedagogy, z toho 74 akcí v ČR a 27 v Polsku. Intenzivní vzdělávání bude na podporovaném území probíhat i v následujících dvou letech.

Projekt "Zefektivnění česko-polské spolupráce v boji proti kyberkriminalitě" („Usprawnienie czesko-polskej współpracy w walce z cyberprzestępczością") reg. č. / nr. rej. CZ.11.4.120/0.0/0.0/17_028/0001654 je realizován v rámci programu Interreg V-A Česká republika - Polsko. Podrobnosti o projektu naleznete na www.stopcybercrime.cz.