fbpx

Bývalý pošťák Douglas Lindsell (64) byl v roce 2003 odsouzen na 5 let odnětí svobody za sexuální obtěžování několika dívek a za pokus o znásilnění.

Lindsell se s dívkami seznamoval pomocí internetového chatu, kde tvrdil, že je mu 15 let. Někdy své tvrzení doprovázel také informací, že umírá na rakovinu. Dvě dívky ve věku 13 a 14 let dokonce přiměl k osobní schůzce. Těm se naštěstí podařilo utéct a uniknout znásilnění. Poté jim Lindsell telefonicky vyhrožoval, že si je najde a znásilní je (The perfect family man who preyed on young chatroom girls 2003).

Řadě dívek také zasílal své nahé fotografie (někdy své vlastní, někdy fotografie svého syna), na jednu z nich dokonce zapsal i svoji adresu, což později vedlo k jeho dopadení. Lindsell si vedl databázi více než 70 dětí, která obsahovala takové detaily, jako jsou barva a délka vlasů, barva očí, oblečení, škola, informace o rodině a další intimní detaily typu velikost podprsenky a jaké sexuální praktiky se dítěti líbí/nelíbí (Lindsell 'biggest' internet grooming case 2003).

Prostřednictvím internetu a mobilních telefonů komunikoval s více než 73 dívkami (54 z Velké Británie, 19 ze zahraničí, mimo jiné např. z Kanady a Nového Zélandu). Také si pro tyto účely koupil knihu o slangu teenagerů, aby jeho zprávy byly přesvědčivější.

V komunikaci s dívkami pokračoval i po svém uvěznění.

lindsell

Douglas Lindsell (Zdroj: Mugshots.com 2003)