fbpx

mini_seniori2014Dnes jsme odstartovali další běh projektu E-Bezpečí pro seniory, který náš tým realizuje ve spolupráci s Nadací Vodafone a Centrem celoživotního vzdělávání PdF UP. Cílem projektu je především naučit seniory využívat internetových služeb co nejvíce bezpečně.

 

"Kurzy jsou zaměřeny převážně na služby, se kterými se senioři běžně setkávájí - tedy především na online nákupy (e-shopy) a online aukce. Naší snahou je naučit seniory rozpoznávat varovné signály, které jsou s online nakupováním spojeny, ověřovat si informace a chovat se na internetu co nejvíce zodpovědně," uvádí Kamil Kopecký, vedoucí projektu E-Bezpečí.

senior_495

V základním čtyřhodinovém bloku se senioři seznámí s celou řadou témat, která jsou s bezpečných využíváním internetových služeb spojeny. Řeč je např. o internetových podvodech, podvodných eshopech, online aukcích, spamu a nigerijských dopisech, bezpečném využívání sociálních sítí a metodách ochrany a obrany před kybernetickými agresory.

"V našem kurzu využíváme celé řady případů, na kterých se rovněž aktivně podílíme v roli konzultantů Policie ČR. Senioři si na příkladech testují, zdali jsou potenciální rizika schopni rozpoznat a jak adekvátně reagovat," doplňuje René Szotkowski, lektor kurzu. 

senior_495_b

Vzdělávací cyklus přednášek a seminářů pro seniory bude probíhat v průběhu celého letošního roku. Díky podpoře Nadace Vodafone je kurz pro cílovou skupinu zcela zdarma. Pokud máte o kurz zájem, přihlašujte se prostřednictvím internetových stránek CCV, a to zde

Redakce E-Bezpečí