fbpx

eb_fakenewsOd počátku roku tým projektu E-Bezpečí Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci zrealizoval více než 180 vzdělávacích akcí cílených na prevenci rizikového chování v online prostředí. Nechyběly aktivity pro děti, ale také dospělé - pedagogy, policisty.

Začátek roku byl ve znamení již tradičních terénních akcí pro děti 1. a 2. stupně, zrealizovali jsme například inovovaný program Dětská univerzita rozšířený o témata pravdivých a nepravdivých informací a dezinformací a jejich ověřování v online prostoru.

Počátkem května jsme zrealizovali ve spolupráci s Českou televizí veřejnou diskusi na téma Fake news a dezinformace ve veřejném prostoru, které se zúčastnili např. Michal Kubal a Tomáš Drahoňovský, moderátoři České televize. Diskutovalo se o řadě zajímavých témat, např. o dezinformacích v politice a běžném životě, o hoaxech, jejich původu a způsobech jejich odhalení.

eb_fakenews

V květnu také zástupci našeho týmu vystoupili se zvanými přednáškami hned na několika fórech a konferencích, nechybělo např. Pražské fórum primární prevence, na které nás zastupovali doc. Kamil Kopecký a dr. René Szotkowski s přednáškami o sextingu a kybergroomingu, odborná konference v Ústí nad Labem o nových metodách ve výuce kyberbezpečnosti, na které nás reprezentoval kpt. Pavel Schweiner, a také odborná konference k tématu kyberšikany, kterou organizovalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a na které nás reprezentovala dr. Jana Kasáčková.

eb_forumprevence

Děkujeme všem, kteří se podílí na našich aktivitách, především společnosti O2 Czech Republic, Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Ministerstvu vnitra ČR, společnosti Seznam.cz, statutárním městům Olomouc a Ostrava.

Redakce E-Bezpečí